Makkelijke sardinesalade

Intro

Deze makkelijke sardinesalade voor op brood is een recept van vis-expert Bart van Olphen. Knijp er voor een fris accent wat extra citroensap over. Je kunt het ook op een stukje stokbrood bij de borrel serveren.

Ingrediënten

4 personen

– 1 knoflookbol

– 150 gram aardappelen, geschild

– 4 eieren

– 2 blikjes sardines in water of olijfolie van 120 g, uitgelekt

– 4 el olijfolie

– 1 el peterselie, gehakt

– 1 el citroensap

peper en zout

– brood

Bereiding



1 Verwarm de oven voor op 180 °C.

2 Wikkel de knoflookbol met een paar druppels olijfolie in alufolie. Bak 30-40 minuten in de oven. Pel de bol zodat je knoflooktenen overhoudt. Gebruik er 4, of zoveel je lekker vindt. Bewaar de rest.

3 Kook de aardappelen in ruim kokend water met flink wat zout. Zodra ze gaar zijn (test met het puntje van een mes) afgieten.

4 Kook de eieren 8 minuten en laat direct afkoelen.

5 Prak de aardappelen grof met een vork. Pel de eieren en prak ook grof. Prak de sardines grof met een vork.

6 Meng de aardappelen, ei en de sardines met de olijfolie en peterselie. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Garneer met de knoflooktenen en serveer met brood.

Recept: Bart van Olphen