Deze makkelijke sardinesalade voor op brood is een recept van vis-expert Bart van Olphen. Knijp er voor een fris accent wat extra citroensap over. Je kunt het ook op een stukje stokbrood bij de borrel serveren.
1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Wikkel de knoflookbol met een paar druppels olijfolie in alufolie. Bak 30-40 minuten in de oven. Pel de bol zodat je knoflooktenen overhoudt. Gebruik er 4, of zoveel je lekker vindt. Bewaar de rest.
3 Kook de aardappelen in ruim kokend water met flink wat zout. Zodra ze gaar zijn (test met het puntje van een mes) afgieten.
4 Kook de eieren 8 minuten en laat direct afkoelen.
5 Prak de aardappelen grof met een vork. Pel de eieren en prak ook grof. Prak de sardines grof met een vork.
6 Meng de aardappelen, ei en de sardines met de olijfolie en peterselie. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Garneer met de knoflooktenen en serveer met brood.
Recept: Bart van Olphen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.