Makkelijke omelet met kaas

Intro

Deze omelet is heel geschikt voor als je weinig tijd hebt. Serveer met een sneetje volkorenbrood en een makkelijke tomatensalade voor een gebalanceerd maal.

Ingrediƫnten

Voor 1 persoon

– 2 biologische eieren

– olijfolie

– 10 g cheddar kaas of andere oude kaas

Bereiding

1 Breek de eieren in een kom en breng ze op smaak met zout en peper. Gebruik een vork om de eieren te klutsen.

2 Zet een koekenpan met anti-aanbaklaag op laag vuur.

3 Rasp de kaas op een bord en zet apart.

4 Doe een klein scheutje olijfolie in de hete pan en giet er langzaam de geklutste eieren in.

5 Til de pan en draai zodat de hele bodem bekdekt is met het eimengsel.

6 Zodra de omelet begint te bakken en stevig wordt, maar de bovenkant nog vochtig is, strooi je de kaas over de omelet.

7 Gebruik een spatel om de randen een beetje los te maken en vouw tot de helft dubbel.

8 Zodra de omelet goudbruin kleurt, zet je het vuur uit en leg je de omelet op een bord. Serveer met een sneetje volkorenbrood en een simpele tomatensalade.