Voor 1 persoon
– 2 biologische eieren
– olijfolie
– 10 g cheddar kaas of andere oude kaas
1 Breek de eieren in een kom en breng ze op smaak met zout en peper. Gebruik een vork om de eieren te klutsen.
2 Zet een koekenpan met anti-aanbaklaag op laag vuur.
3 Rasp de kaas op een bord en zet apart.
4 Doe een klein scheutje olijfolie in de hete pan en giet er langzaam de geklutste eieren in.
5 Til de pan en draai zodat de hele bodem bekdekt is met het eimengsel.
6 Zodra de omelet begint te bakken en stevig wordt, maar de bovenkant nog vochtig is, strooi je de kaas over de omelet.
7 Gebruik een spatel om de randen een beetje los te maken en vouw tot de helft dubbel.
8 Zodra de omelet goudbruin kleurt, zet je het vuur uit en leg je de omelet op een bord. Serveer met een sneetje volkorenbrood en een simpele tomatensalade.