Makkelijke kip met aardappeltjes

Intro

De handige producten van Jamie en Jumbo helpen je om snel een lekkere, voedzame maaltijd op tafel te zetten. Zoals deze snelle kip met oven gebakken aardappels!

Ingrediënten

4 personen, restjes mogelijk

Smaakcombo 1

Smaakcombo 2

Smaakcombo 3

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 190 ˚C. Snijd de aardappels in gelijke stukken van 7-8 cm lang. Was ze om overtollig zetmeel te verwijderen en doe ze in een pan met koud water en wat zout. Ze moeten onderstaan. Breng aan de kook en kook ze 6-7 minuten voor; laat ze dan 3 minuten in een vergiet uitlekken en droogstomen. Schud ermee om de stukken aardappel ruw te maken, dan worden ze superkrokant.

2. Verdeel de aardappels in een enkele laag over een grote braadslee en voeg je vet naar keuze – olijfolie, boter of ganzenvet – toe en bestrooi ze met wat zout en peper. Schep de aardappels door het vet. (Maak je ze voor de volgende dag, dan leg je er nu plastic- of alufolie over en bewaar je ze in de koelkast of op een koude plek tot je ze nodig hebt.)

3. Rooster de aardappels 30 minuten in de hete oven, tot ze goudgeel en voor driekwart gaar zijn.

4. En dan nu de grote truc. Neem een pureestamper en druk zachtjes op de stukken aardappel om het oppervlak te vergroten – hoe meer van de aardappel in contact komt met de pan, hoe krokanter het resultaat.

5. Ga nu aan de slag met de rest van de smaakmakers. Doe een flinke scheut olijfolie in een kleine kom, voeg de kruiden, knoflook en een scheutje rodewijnazijn toe en roer ze door elkaar. Gebruik je de boter, voeg dan wat reepjes clementineschil toe – niet om op te eten maar wel om een heerlijke smaak toe te voegen. Voeg de kruidenmix toe aan je aardappels, schud even met de braadslee en zet die terug in de oven. Bak de aardappels nog 40-45 minuten tot ze perfect zijn: krokant, goudbruin en supersmakelijk.

6. Verwijder de verpakking van het Jumbo-Jamie Oliver-pakket en zet de aluschaal in het midden van de voorverwarmde oven. Rooster de kip 25 minuten, tot-ie goudbruin en gaar is.

7. Neem de aluschaal met de kip uit de oven, dek af met alufolie en laat 5 minuten rusten. Doe de aardappels over op een bord met gekreukeld keukenpapier om overtollig vet te laten absorberen. Wacht een paar minuten en serveer de kip samen met de aardappels – eet smakelijk!