Een supersimpel pastaatje met sappige kip in een romige citroensaus. De rozemarijn zorgt voor een extra smaakaccent.
1. Breng een grote pan water aan de kook voor de pasta. Kook de pasta gaar.
2. Snij intussen de kipfilet in dunne reepjes, bestrooi met zout en peper.
3. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Snij doormidden en pers een helft uit, de andere wordt niet gebruikt.
4. Ris de naalden los van de rozemarijn en hak fijn, net als de knoflooktenen.
5. Hak alvast de peterselie grof.
6. Verwarm de boter in een braadpan. Fruit de knoflook op laag vuur glazig, samen met de rozemarijn.
7. Doe de kip in de pan en bak op hoog vuur al omscheppend rondom goudbruin.
8. Roer citroensap en -rasp, crème fraîche, mosterd en peterselie erdoor en laat de saus op hoog vuur even inkoken. Breng op smaak met zout en peper uit de molen.
9. Giet de pasta af en meng in de braadpan door de saus.
Tips:
Voor 4 personen
Bereiding 20 minuten
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.