Geroosterde bloemkool salade

Intro

Bloemkool saai? Integendeel! Deze geroosterde bloemkoolsalade met avocado en kikkererwten laat zien dat deze groente de show kan stelen. Helemaal van nu door de hippe kikkererwt en de avocado zorgt voor een structuur in het gerecht die net weer even anders is. Tellen we nog meer pluspunten? Jazeker, alle ingrediënten samen zorgen voor een waanzinnig geheel. Geniet van deze geroosterde bloemkoolsalade met avocado en kikkererwten!

Ingrediënten

Voor 4 personen

Bereidingstijd 15 minuten, plus 20 minuten oven

Voor de dressing

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Meng de bloemkoolroosjes met paprikapoeder en oregano. Verdeel de bloemkoolroosjes samen met de wortel en kikkererwten over de bakplaat. Besprenkel alles met olijfolie en breng de groentenmix dan op smaak met zout. Rooster de groenten 20 minuten in de oven.

3. Meng voor de dressing de olijfolie met het citroensap, de honing, mosterd, appelazijn en zout en peper in een kommetje.

4. Verdeel de rucolamelange over een grote schaal. Verdeel hierover de geroosterde bloemkool, wortel en kikkererwten. Verdeel de dressing over de salade.

5. Leg de partjes avocado erop en bestrooi als laatste de salade met lente-ui en peterselie en tot slot met verkruimelde feta.