Mae ploy’s groene viscurry

Mae ploy’s groene viscurry

Wist je dat groene curry een van de mildere Thaise curry’s is, ondanks zijn vurige kleur? De kleur komt namelijk van verse groene chili’s en aromatische kruiden, niet per se van de hitte. In dit gerecht combineren we de romige kokosmelk en geurige kruiden van Mae Ploy’s groene currypasta met malse zeebaars en knapperige bimi. Een smaakexplosie die je meevoert naar het hart van Thailand, en dat gewoon in je eigen keuken.

Bereiding

1. Kook de rijstnoedels volgens de instructies op de verpakking, giet af en zet opzij (meng eventueel olie er doorheen tegen het plakken).

2. Verhit de plantaardige olie in een wok op middelhoog vuur. Voeg de groene currypasta toe en roer tot het geurt. Schenk er de kokosmelk bij en laat het mengsel zachtjes sudderen. Voeg de stukken zeebaars toe en kook tot de vis beetgaar is, ongeveer 5 minuten.

3. Roer de vissaus en het limoensap door de viscurry en verhit nog 1 minuut. Haal de wok van het vuur en meng er de Thaise basilicumblaadjes door.

4. Serveer de viscurry met de gestoomde bimi en de rijstnoedels. Garneer met rode chilipeper ringetjes als je van pikant/spicy houdt.

Dit recept is gemaakt met Mae Ploy kokosmelk.

Mae ploy kokosmelk is ideale basis voor jouw Aziatische maaltijd zoals soepen, curry gerechten en nachgerechten. Het geeft een heerlijk romige smaak en structuur.

  • Authentieke Thaise kokosmelk met kwaliteitszegel `thailand trust mark`
  • Vetpercentage 18%
  • Perfect in een curry, soep, smoothie of dessert

2 personen | 30 minuten

  • 200 g brede rijstnoedels
  • 1 el plantaardige olie
  • 500 ml Mae Ploy kokosmelk (2 x 250 ml)
  • 2 el Mae Ploy groene currypasta 
  • 300 g zeebaarsfilet (of heilbot), in stukken gesneden
  • 1 el vissaus 
  • sap van 1 limoen 
  • handvol Thaise basilicumblaadjes
  • 200 g bimi, gestoomd

Optioneel:

  • rode chilipeper (rawit), in ringetjes

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine