Macaroni met kaas en broccoli

Bereiden

Over dit recept schrift Miljuschka: “Als je kids te spelen en te eten krijgt, dan wil je dat het eten ook gezellig is. Zonder zeuren en morren, maar wel zo dat ze hun groente binnenkrijgen. De Ninja Turtle-pasta is hieruit geboren. Het is een mac ’n cheese met broccoli erdoorheen geraspt. Op het laatst zet ik er dan wat Ninja Turtles in en de bordjes zijn in een mum van tijd leeg. Maar ook zonder die poppetjes is het een succesnummer.”

1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Kook de broccoliroosjes 3 minuten in ruim water met zout. Giet het kookvocht af, spoel de roosjes koud en hak ze fijn.

2. Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar. Giet af, maar bewaar 1 kopje van het kookvocht voor later.

3. Smelt intussen de boter in een grote, ovenvaste pan. Doe de bloem erbij en bak deze een minuut of drie mee. Giet de melk beetje voor beetje bij de bloem. Wacht elke keer totdat de melk is opgenomen voordat je er meer melk bij giet. Ga zo door tot je een gladde bechamelsaus hebt.

4. Klop het ei en de dooier los. Giet er een beetje bechamelsaus bij, klop weer los en giet het terug bij de saus in de pan. Voeg de kaas, de broccoli, de mosterd, eventueel de truffeltapenade, zout en peper toe en roer tot alle kaas is opgenomen en gesmolten. Schep als laatste de pasta door de saus.

5. Schep alles in de ovenschaal. Zet die in het midden van de oven en bak circa 20 minuten tot er een mooi bruin korstje op zit. Ninja Turtles erop en klaar!

Dit recept komt uit het boek 'Lekker Miljuschka' van Miljuschka Witzenhausen (€20,-, Kosmos Uitgevers). 
 

 Eat Happy van Melissa Hemsley

Lees het interview met Melissa Hemsley en maak kans op haar nieuwe boek Eat Happy.
 
 

Hi foodlover,

Wat leuk dat je op de gloednieuwe site foodandfriends.nl bent beland! Vanaf nu af aan kan je hier lekker rondgluren tussen de recepten van bekende chefs en upcoming culi-lovers, kies voor een snel doordeweeks gerecht en laat me je een handje helpen om flink uit te pakken voor een diner met vrienden en familie. Want of je nu een bakkoning bent of niet verder komt dan een eitje bakken, op foodandfriends.nl vind je tips en tricks om ieder gerecht te laten slagen.

Vergeet niet om je ook in te schrijven voor de nieuwsbrief, dan houd ik je op de hoogte!

Liefs, Lot

foodandfriends.nl