Voor 8-10 porties
1. Vet een ovenschaal in met wat Vioblock. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking, besprenkel met wat olijfolie en zet apart.
2. Smelt voor de romige saus Vioblock in een grote pan. Strooi de bloem erdoor en roer tot er klontjes ontstaan. Blijf nog een minuut roeren en giet langzaam de kokosmelk erbij. Blijf kloppen totdat er een glad mengsel ontstaat.
3. Voeg peper, paprikapoeder en nootmuskaat toe aan het mengsel en roer goed door. Voeg vervolgens de plantaardige alternatieven van Violife toe aan het mengsel en roer door tot de producten gesmolten zijn. Giet de macaroni erbij en roer opnieuw door.
4. Doe het mengsel in de ingevette ovenschaal en bak in een voorverwarmde oven op 180 °C gedurende 15 minuten. Is de bovenkant mooi goudbruin? Haal het gerecht dan uit de oven.
5. Bestrooi de Mac & change met paprikapoeder en verse tijmblaadjes en serveer.
Door in dit recept 1 verpakking Violife Cheddar Flavour Slices (200g) te gebruiken in plaats van reguliere kaas wordt er een CO2 uitstoot bespaard die gelijkstaat aan 222,5 keer ‘s nachts jouw telefoon opladen. *
Tip: Nieuwsgierig welke impact jij kunt maken door af en toe te switchen naar een plantaardig alternatief van Violife? Doe dan nu de CALCULATE YOUR CHANGE test!
*Gebaseerd op een levenscyclusanalyse uitgevoerd door Quantis in 2022 waarin 8 100% vegan alternatieven van Violife zijn vergeleken met zuivelkaas in Europa. Voor meer informatie, check je deze pagina.
Receptcredits: Violife