Linzenkofta
Intro
Waan je in India of Bangladesh met deze populaire streetfoodsnack. De linzenkofta zit vol proteïnerijke rode linzen, kikkererwten en mungbonen. Serveer als hoofdgerecht met kormasaus en rijst, of eet tussendoor als snack met mangochutney. Lekker, gezond, en helemaal niet ingewikkeld.Ingrediënten
Voor 4 personen. Bereidingstijd 20 minuten.
- 90 g mungbonen, een nacht geweekt
- 170 g rode linzen, een nacht geweekt
- 85 g kikkererwten, 4 uur geweekt en gekookt
- ½ theelepel gemberpasta, zie pag. 38
- ½ theelepel chili- en korianderpasta, zie pag. 38
- ½ theelepel knoflookpasta, zie pag. 38
- ½ theelepel gemalen chilipeper
- ½ theelepel grillkruiden
- 1 theelepel gemalen kurkuma
- ½ theelepel korianderzaad, geroosterd en gemalen of gestampt
- ½ theelepel komijnzaad, geroosterd en gemalen of gestampt
- 1 kleine ui, in dunne ringen
- 2 groene piripiri’s of rawits, fijn gehakt
- ½ theelepel kruidenzout
- 2 eetlepels aardappelzetmeel
- ½ handvol koriander
- ½ theelepel zout
- koolzaadolie om te frituren
Bereiding
1. Mix in een grote kom de bonen, linzen en kikkererwten grof met een staafmixer. Meng de overige ingrediënten erdoor en vorm er met je handen ronde balletjes van.
2. Verhit de olie in een frituurpan of een diepe koekenpan tot 160 °C. Frituur de balletjes in porties goudbruin.
Geef er rijst en kormasaus bij of serveer apart als snack met mangochutney, raita of tamarindesaus.