Linzen met aardappel en koriander

Intro

Dit is echt zo’n comfortfood-gerecht waar je naar kunt verlangen. Merijn: ‘Soms houden we lunches op zaterdag of zondag met Libanezen hier in de randstad en dan eten we deze adas bi hamod; de geur alleen al maakt iedereen opgetogen.’

Ingrediënten

• 3 vastkokende of iets kruimige aardappels
• evt. 1 winterwortel
• 1 flinke ui
• 6 tenen knoflook
• 1 flinke bos snijbiet
• 1 flinke bos koriander
• olijfolie, om in te bakken
• 300 g bruine of groene linzen
• zout, naar smaak
• sap van 1-2 citroenen

Bereiding

  1. Schil en snijd de aardappels en eventueel winterwortel in grove stukken. Snijd de ui en de knoflook fijn. Was de snijbiet goed en snijd grof. Snijd ook de koriander grof.
  2. Verhit wat olijfolie en bak de ui lichtgoudbruin.
  3. Breng ruim 1 liter gezouten water aan de kook en strooi de linzen erin. Voeg na 5 minuten de aardappel, wortel en gebakken ui toe. Doe er de helft van de knoflook, de koriander en het citroensap bij. Voeg na 10 minuten de snijbiet toe.
  4. Roerbak de rest van de knoflook en de koriander kort in wat olijfolie.
  5. Breng de soep op smaak met zout en citroensap en verdeel het knoflook-koriandermengsel erover.