Linzen met aardappel en koriander
Intro
Dit is echt zo’n comfortfood-gerecht waar je naar kunt verlangen. Merijn: ‘Soms houden we lunches op zaterdag of zondag met Libanezen hier in de randstad en dan eten we deze adas bi hamod; de geur alleen al maakt iedereen opgetogen.’Ingrediënten
• 3 vastkokende of iets kruimige aardappels
• evt. 1 winterwortel
• 1 flinke ui
• 6 tenen knoflook
• 1 flinke bos snijbiet
• 1 flinke bos koriander
• olijfolie, om in te bakken
• 300 g bruine of groene linzen
• zout, naar smaak
• sap van 1-2 citroenen
Bereiding
- Schil en snijd de aardappels en eventueel winterwortel in grove stukken. Snijd de ui en de knoflook fijn. Was de snijbiet goed en snijd grof. Snijd ook de koriander grof.
- Verhit wat olijfolie en bak de ui lichtgoudbruin.
- Breng ruim 1 liter gezouten water aan de kook en strooi de linzen erin. Voeg na 5 minuten de aardappel, wortel en gebakken ui toe. Doe er de helft van de knoflook, de koriander en het citroensap bij. Voeg na 10 minuten de snijbiet toe.
- Roerbak de rest van de knoflook en de koriander kort in wat olijfolie.
- Breng de soep op smaak met zout en citroensap en verdeel het knoflook-koriandermengsel erover.