Lhem lahlou uit algerije

Lhem lahlou uit algerije

Als je het hebt over de keuken van dit Noord-Afrikaanse land, kun je niet om lhem lahlou heen – een heerlijke stoofpot van lamsvlees met pruimen en oranjebloesemwater.

Bereiding

1 Doe de pruimen in een kom en schenk het sinaasappelsap erover. Laat de pruimen hier 1 uur in weken.

2 Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Draai het vuur laag en voeg de knoflook, ui, kaneel en komijn toe. Fruit de uienringen ongeveer 15 minuten, tot ze zacht en kleverig maar niet verkleurd zijn.

3 Draai het vuur iets hoger, voeg de stukjes lamsvlees toe en braad ze in 2–3 minuten rondom aan. Voeg zout en peper toe, plus de pruimen met het sinaasappelsap. Giet er 300 ml water bij, breng het geheel aan de kook en laat het allemaal 1 uur stoven op laag vuur.

4 Roer de kikkererwten, amandelen en stukjes peer erdoor en stoof ze 30 minuten mee. Voeg tot slot zout en peper naar smaak toe, en roer de rodewijnazijn en het oranjebloesemwater erdoor.

5 Serveer de stoofpot op een bedje van couscous, bestrooi het gerecht met de peterselie en geef er een flinke dot Griekse yoghurt bij.

Per portie 652 kcal, 42,8 g vet (18,6 g verzadigd), 38,8 g eiwit, 29,3 g koolhydraten, 17,1 g suikers
 

6–8 personen
• 12 pruimen, ontpit
• 200 ml sinaasappelsap
• 50 g boter
• 4 tenen knoflook, in dunne plakjes
• 2 uien, in ringen
• 1 tl kaneel
• ½ tl komijn
• 1 kg lamsnekfilet, in stukjes van 3 cm
• blikje kikkererwten à 400 g, uitgelekt
• 50 g blanke amandelen
• 1 stevige peer, klokhuis verwijderd, vruchtvlees in kleine stukjes
• scheutje rodewijnazijn
• 2 el oranjebloesemwater
• gekookte couscous, voor erbij
• ½ bosje bladpeterselie, gehakt, voor erbij
• Griekse yoghurt, voor erbij


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine