‘Het schoonmaken van een avocado is eigenlijk heel eenvoudig: zet het mes erin tot aan de pit en draai de avocado rond. Draai de twee helften los en zet het mes in de grote pit en trek zo de pit eruit. Als de avocado goed rijp is, haal je de helften er met een lepel heel makkelijk en schoon uit, zodat de schil heel blijft.’, vertelt Niven Kunz.
1. Halveer de avocado’s, schep voorzichtig het vruchtvlees eruit en bewaar de avocadoschillen.
2. Snij 200 gram van de avocado’s in kleine blokjes en doe hetzelfde met de komkommer.
3. Pluk de makreel en meng het visvlees met de crème fraîche en koriander, de geraspte limoenschil en de komkommer- en avocadoblokjes.
4. Breng de salade op smaak met peper en zout.
5. Presenteer de salade door de avocadoschillen te vullen met het avocado-makreelmengsel en maak af met het sesamzaad.
Dit recept komt uit het boek ‘Groente!’ van Niven Kunz (€24,99, Kosmos Uitgevers).
Geen idee welke wijn je bij dit recept moet serveren? Wij zijn dol op de wijnen van Lindeman’s: ze zijn toegankelijk en makkelijk te combineren met heel veel gerechten. Kijk hier welke wijn het beste bij dit recept past!
4 personen, 20 minuten bereidingstijd
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.