Lente-lamsschenkels

Lente-lamsschenkels

Langzaam maar zeker: de beste bereiding voor lamsvlees! Je hebt aan de lamsschenkels zelf maar 10 minuten werk, daarna laat je ze stoven. Witte in plaats van rode wijn geeft dit gerecht een lichtere smaak. Wij gebruikten gewürztraminer, maar elke andere goede wijn is ook prima.

Bereiding

1 Neem je grootste steelpan met deksel (of een braadpan) en zet die op middelhoog vuur. Bak de prei en bleekselderij in 10 minuten zacht.

2 Stamp het karwij- en komijnzaad in een vijzel en meng er het paprikapoeder, de munt, wat zeezout en peper en nog wat olie door. Wrijf de lamsschenkels in met deze pasta en leg ze in de pan, bij de prei en bleekselderij.

3 Schenk de wijn erbij en voeg hieraan de knoflook, chilipeper en takjes tijm toe. De schenkels moeten bijna helemaal onder staan – voeg eventueel nog wat extra water of bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat het dan afgedekt 2½–3 uur sudderen, tot het vlees bijna van het bot loslaat en er een overheerlijke geur in de keuken hangt. (Is er nog veel vloeistof over, neem dan het deksel van de pan en laat de saus op laag vuur ongeveer 30 minuten indikken.)

Per portie 544 kcal, 32,3 g vet (14,7 g verzadigd), 43,6 g eiwit, 5,8 g koolhydraten, 4,1 g suikers.

Fotografie: Yuki Sugiura
Recepten: Anna Jones

Voor 8 personen

  • 2 grote preien, schoon, en gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, gesneden
  • 1 tl karwijzaad
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 el gerooktepaprikapoeder
  • handvol muntblaadjes, fijngehakt
  • olijfolie
  • 8 lamsschenkels
  • fles goede witte wijn
  • 1 bolletje knoflook, in tenen verdeeld, ongepeld
  • 1 gedroogde rode chilipeper, verkruimeld
  • bosje tijm

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine