Lasagne met spinazie & ricotta

Intro

Er is natuurlijk eigenlijk weinig lekkerder dan een eigen gemaakte LASAGNE. Comfortfood ten voeten uit. En deze groene variant is net een beetje anders. Je kunt hem helemaal ‘from scratch’ maken, of voor een ‘short cut’ kiezen en de lasagnebladen en de bechamel kant-en-klaar kopen. Maar hoe dan ook: reken er maar op dat die schaal leeg is voordat je er erg in hebt!

Ingrediënten

Voor 6 personen. Bereidingstijd 30 minuten, oventijd 30-40 minuten

Verder nodig: ovenschaal van 40 x 20 cm

Bereiding

1. Verwarm in een braadpan 2 eetlepels olijfolie met de boter. Voeg de knoflook en de nootmuskaat toe. Laat 2 minuten kleur krijgen en doe dan de spinazie erbij. Laat  deze tot de helft slinken en daarna afkoelen.

2. Druk met je handen het meeste kookvocht uit de spinazie. Hak de spinazie fijn, doe in een kom en voeg de ricotta en 2 eetlepels Parmezaanse kaas toe. Breng op smaak met een snufje fleur de sel en een snufje peper. Meng goed door elkaar. Roer 3 eetlepels Parmezaanse kaas door de bechamelsaus.

3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

4. Giet 1 theelepel olijfolie op de bodem van de ovenschaal. Leg 3 lasagnebladen naast elkaar. Wissel dan de volgende laagjes af: spinazie-ricottamengsel, lasagnebladen en bechamelsaus. Herhaal deze handelingen en eindig met een laagje bechamelsaus. Bestrooi met de resterende Parmezaanse kaas en zet de schaal 30-40 minuten in de oven.