Lange vingers

Lange vingers

Je kan natuurlijk naar de winkel om een pak lange vingers te halen, maar niets is lekkerder om ze zelf te maken. In drie stappen heb je al resultaat!

Bereiding



1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de eidooiers met de helft van de suiker los. Doe de eiwitten en  het zout in een andere kom en klop deze op met een mixer. Zorg dat de kom en garde goed schoon en vetvrij zijn. Voeg geleidelijk de andere helft van de suiker hieraan toe en blijf kloppen tot het eiwit stijf is en de suiker is opgelost. Spatel vervolgens de eidooiers door het opgeklopte eiwit.

2. Zeef de bloem en het aardappelzetmeel in gedeelten boven de luchtige massa en spatel het door elkaar. Doe het mengsel in een spuitzak met een glad spuitmondje van 1 tot 1,5 centimeter  doorsnede en spuit vingers van ongeveer 8 centimeter lang op een met bakpapier beklede bakplaat. Houd voldoende tussenruimte, de vingers rijzen nog. Bestrooi de lange vingers met behulp van een theezeefje met fijne suiker en blaas de overtollige suiker van het bakpapier af.

3. Bak de lange vingers af in 14 tot 18 minuten, tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster. Mochten de vingers na het afkoelen nog iets zacht zijn van binnen, plaats ze dan (zonder bakpapier) op een ovenrooster terug in de oven voor ongeveer 4 minuten.

Dit recept komt uit het boek ‘Bakbijbel’ van Rutger van den Broek (€29,99, Carrera Culinair).

[Credits: fotografie Harold Pereira].

  • 4  eidooiers
  • 100 gr fijne suiker
  • 4 eiwitten
  • Snuf zout
  • 50 gr bloem
  • 50 gr aardappelzetmeel
  • extra fijne suiker, om te bestrooien


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief