1. Bestrooi het vlees met zout en peper. Bak de helft in 2 eetlepels olie in een tajine rondom bruin en haal na een paar minuten uit de pan. Herhaal dit met de rest van het vlees en blus af met water.
2. Voeg sjalot, knoflook, ras el hanout, saffraan, gember en Spaanse peper toe. Breng weer tegen de kook aan en schep met een schuimspaan regelmatig het schuim van de oppervlakte. Laat 45 minuten garen.
3. Voeg wortel en meiknol toe en laat nog 15 mi nu – ten garen met het deksel voor drie vierde op de pan.
4. Voeg courgette, bonen en de helft van de koriander toe en laat nog 10 minuten garen, nu zonder deksel. Breng op smaak met zout en peper.
5. Serveer de tajine direct of laat afkoelen en verwarm later zachtjes op het vuur of 20 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven. Garneer met het restant van de koriander.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.