Langzaamgegaard lamsvlees is het lekkerste dat er is! Voor dit curryrecept moet je wel even wat tijd vrijmaken, want het vlees moet minstens anderhalf uur stoven. We beloven je dat het de moeite waard is!
1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Verhit een scheut raapzaadolie in een ovenvaste braadpan. Bak de ui en gember in zo’n 10 minuten goudgeel. Voeg de knoflook en chilipepers toe en bak ze 2 minuten mee; roer dan alle specerijen behalve het kaneelstokje en de garam masala erdoor.
2. Schep na 5 minuten de stukjes vlees erdoor, zodat ze bedekt raken met het specerijenmengsel. Bak ze ongeveer 10 minuten en roer dan de tomaten, kaneel en laurierblaadjes erdoor. Leg het deksel op de pan en laat de curry 1½–2 uur stoven in de oven – of tot het vlees uiteen begint te vallen. Als de saus op dat moment te dun is, zet je de pan op het fornuis en laat je de curry in 5–10 minuten inkoken.
3. Bestrooi de curry met de garam masala en korianderblaadjes. Geef er pilavrijst en muntyoghurt bij.
Per portie 481 kcal, 33,4 g vet (14,1 g verzadigd), 33 g eiwit, 10,5 g koolhydraten, 7,2 g suikers
6 personen
• raapzaadolie
• 3 uien, in dunne ringen
• 1 duimgroot stukje gember, geschild en fijngehakt
• 3 tenen knoflook, fijngehakt
• 3 groene chilipepers, zaadjes verwijderd, fijngehakt
• ½ tl kurkuma
• 1 tl cayennepeper
• 2 tl komijn
• 2 tl ketoembar (gemalen koriander)
• 1 tl chilipoeder
• 4 kruidnagels
• 3 kardemompeulen
• 1 kg lamsnekfilet, in stukjes van 5 cm
• 5 middelgrote tomaten, in vieren
• 1 kaneelstokje
• 2 laurierblaadjes
• ½ tl garam masala
• blaadjes van 1 bos koriander, gehakt
• pilavrijst en muntyoghurt, voor erbij
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.