Voor 8-10 personen
Voor de cake
Voor de siroop
Citroenglazuur (optioneel)
1. Verwarm de oven voor tot 160 °C hetelucht / 180 °C elektrisch.
2. Vet met een kwastje een tulbandvorm van 23 centimeter in met gesmolten boter (je kunt ook een taartblik gebruiken).
3. Doe alle cake -ingrediënten in een blender en laat draaien tot je een glad beslag hebt. (Of, als je geen blender hebt: neem een ballongarde en een kom en begin met de ricotta en dan de olie. Klop tot je zeker weet dat er geen klontjes meer in de ricotta zitten voordat je de andere ingrediënten toevoegt.)
4. Schenk het beslag in de tulbandvorm en strijk het gelijkmatig uit. Bak de cake tot hij gerezen en goudbruin is; dit duurt 40 -45 minuten. Controleer met een prikker of spaghettisliert of hij gaar is.
5. Laat de cake afkoelen terwijl je de siroop maakt. Smelt de suiker met het citroensap in een steelpan en laat in enkele minuten zachtjes inkoken tot een siroop. Schenk de siroop over de cake en laat volledig afkoelen voor je de cake op een taartplateau stort (je kunt ook gaatjes in de cake prikken voordat je de siroop erover giet om deze sneller te laten absorberen).
6. Maak het glazuur (als je dat gebruikt) volgens de aanwijzingen op bladzijde 238. Besprenkel de cake er voor het serveren mee.