Kruidige zalm met frisse salade

Kruidige zalm met frisse salade

Geen tijd om een lekkere en gezonde maaltijd in elkaar te draaien? De handige bijna-klaarproducten van Jamie en Jumbo helpen je uit de brand! Deze smakelijke kruidige zalm met frisse salade zet je snel op tafel.

Bereiding

1. Verhit de sesamolie in een koekenpan met antiaanbaklaag, leg de zalmsteaks erin en bak ze volgens de instructies op de verpakking. Neem de zalm uit de pan en laat de filets rusten.

2. Doe voor de salade alle ingrediënten in een kom en schep door elkaar. Meng de mirin, sojasaus en sake tot een dressing. Leg de zalmsteaks op een bord, serveer samen met de salade en sprenkel de marinade erover. Geef de citroenpartjes erbij.

Tip: Furikake is een Japanse smaakmaker die is gemaakt met gedroogde vis, zeewier en sesamzaad. Je kunt het online kopen.

2 personen

  • 2 el sesamolie
  • 140 g Kruidige Lente Ui Zalmfilet (à 140 g)

Salade

  • handvol van elk: basilicum-, koriander- en muntblaadjes
  • 3 Chinesekoolbladeren, in reepjes
  • 4 lente-uitjes, schoongemaakt, in ringetjes
  • 2 wortels, geschild, in dunne staafjes
  • 6 radijsjes, schoongemaakt, in dunne plakjes
  • sap van 1 limoen
  • 2 el sesamolie
  • 1 el furikake (zie tip)
  • citroenpartjes

Dressing:

  • 3 el mirin
  • 3 el sojasaus
  • 2 el sake

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine