Kruidige aardappels met koriander

Intro

Dit is een van mijn favoriete gerechten: heerlijk kruidige aardappels met knapperige cashewnoten en een scherp randje van de citroen. Maak een dubbele hoeveelheid als je aardappelliefhebbers te eten krijgt, anders heb je vast niet genoeg. Schep er voor het opdienen een klontje boter door en een handje geraspte kaas (voor niet-vegans).

Ingrediënten

Voor: 4, als bijgerecht
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 1 uur

Bereiding

1. Doe de aardappels in een grote kom met 3 eetlepels van de olie, de knoflook, gember, gekneusde specerijen (je kunt ze in een vijzel
grof stampen), het chilipoeder en 1 theelepel zeezoutvlokken. Schep alles goed om.

2. Meng in een andere kom de ui, gemalen komijn, gemalen koriander, de rest van de olie, het sap van ½ citroen en de rest van de zeezoutvlokken. Schep het mengsel in het midden van een groot stuk aluminiumfolie en vouw er een goed afgesloten pakketje van met de naad bovenop. Zet apart.

3. Leg de aardappels met de platte kant naar onder op een goed hete barbecue, leg het deksel erop (of een omgekeerde braadslede) en gril ze 20-30 minuten. Keer ze dan om, leg ook het pakketje op de grill en gril ze allebei nog 20-30 minuten, tot de aardappels en uien
gaar zijn.

4. Schep in een schaal de aardappels om met de uien en de kruidenolie uit het pakketje en schep de chilipeper, de rest van het citroensap en de korianderblaadjes erdoor. Proef en voeg eventueel extra zout toe. Bestrooi met de cashewnoten en dien heet op.