Kruidige aardappel-ricotta dumplings

Intro

"Dit is wat mij betreft misschien wel een van de troostrijkste recepten in dit boek. Ik houd van de combinatie van kaas en aardappel; voeg hier gesmolten boter en chilipeper aan toe en ik ben in de hemel. Dit recept is geïnspireerd op een Transsylvanisch kaas-aardappeldumplinggerecht dat ik een keer heb gegeten en dat voor altijd in mijn geheugen gegrift staat. Helaas heb ik het recept nooit gekregen, dus heb ik dit bedacht." Aldus Sabrina Ghayour in haar boek 'Bazaar'

Ingrediënten

Voor 4 tot 6 personen.

Voor de dumplings


Voor de walnoten-pulbiberboter

Bereiding

.

1. Kook de aardappels in 25 tot 35 minuten gaar. Giet af, laat iets afkoelen, verwijder de schil en prak in een grote mengkom terwijl ze nog warm zijn. Laat afkoelen.

2. Voeg de ricotta, de eieren, de dille en de bloem toe aan de geprakte aardappel en breng flink op smaak met zout en peper. Roer goed door elkaar en laat 30 minuten opstijven in de koelkast.

3. Vorm van het mengsel kleine dumplings iets groter dan je duim. Bestuif elke dumpling licht met bloem en druk een beetje plat. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en schenk er wat milde olijfolie in. Bak de dumplings slechts een paar minuten; de buitenkant moet goudbruin en de binnenkant net warm zijn.

4. Smelt voor de saus de boter in een kleine pan op laag vuur en roer de pul biber en de walnoten erdoor.

5. Schep de dumplings op een verwarmde serveerschaal, schenk de walnoten-pulbiberboter erover en serveer direct.