Voor 4 tot 6 personen.
Voor de dumplings
Voor de walnoten-pulbiberboter
.
1. Kook de aardappels in 25 tot 35 minuten gaar. Giet af, laat iets afkoelen, verwijder de schil en prak in een grote mengkom terwijl ze nog warm zijn. Laat afkoelen.
2. Voeg de ricotta, de eieren, de dille en de bloem toe aan de geprakte aardappel en breng flink op smaak met zout en peper. Roer goed door elkaar en laat 30 minuten opstijven in de koelkast.
3. Vorm van het mengsel kleine dumplings iets groter dan je duim. Bestuif elke dumpling licht met bloem en druk een beetje plat. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en schenk er wat milde olijfolie in. Bak de dumplings slechts een paar minuten; de buitenkant moet goudbruin en de binnenkant net warm zijn.
4. Smelt voor de saus de boter in een kleine pan op laag vuur en roer de pul biber en de walnoten erdoor.
5. Schep de dumplings op een verwarmde serveerschaal, schenk de walnoten-pulbiberboter erover en serveer direct.