Krokante cruesli met honing & kersen

Ingrediënten

Voor ca 675 g (ca. 15 porties)

• 2 el plantaardige olie

• 6 el vloeibare bloesemhoning

• 1 tl vanille-extract

• 300 g havermout

• 100 g geschaafde amandelen

• 4 el zonnebloempitten

• 4 el sesamzaad

• 6 el gedroogde kersen

• 4 el kokosvlokken

Bereiding

Vergeet de supermarktcruesli: de lekkerste variant maak je in eigen keuken! De kersen en kokosvlokken maken het qua smaak helemaal af. Serveer met een kommetje yoghurt. 

1. Verwarm de oven voor op 150 ºC. Meng de olie, honing en vanille in een kom. Voeg de rest van de ingrediënten toe, behalve de gedroogde kersen en kokosvlokken.

2. Spreid het mengsel over bakplaten met antiaanbaklaag of bekleed met bakpapier en bak 15 minuten. Voeg de kersen en kokosvlokken toe en bak ze 10 minuten mee. Laat het mengsel afkoelen voor je het in een luchtdichte trommel doet.

Per portie 319 kcal, 17,8 g vet (5,8 g verzadigd), 7,1 g eiwit, 32,8 g koolhydraten, 18,3 g suikers