Aardappels worden vaak over het hoofd gezien, maar je kunt er met weinig moeite iets bijzonder van maken. Dit is beslist geen salade, en de waterkers slinkt een beetje door de hitte van de aardappels. Het is een goede combinatie van temperaturen en een prima bijgerecht bij gebraden lamsvlees, kip of vis.
1. Kook de aardappels gaar, snijd ze in dikke plakken en meng ze in een schaal met de boter, het citroensap en genoeg zout en peper.
2. Meng de crème fraîche met de knoflook en wat zout en peper. Doe de waterkers bij de aardappels (de blaadjes slinken een beetje, maar dat moet ook) en bestrooi er de radijsjes mee.
3. Schep er wat crème fraîche op en serveer er de rest in een kom bij.
Dit recept komt uit het boek ‘Simpel’ van Diana Henry (€24,99, Kosmos Uitgevers).
Voor 8 personen als bijgerecht:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.