4 personen
1. Schil de zoete aardappels. Breng een pan water met wat zout aan de kook en kook de aardappels 15 minuten. Neem ze uit de pan, laat ze iets afkoelen (zodat je ze beet kunt pakken) en snijd ze in blokjes.
2. Snijd de tomaatjes in kwarten. Pel en halveer de ui en snijd hem in dunne ringen. Haal de zaadjes en zaadlijsten uit de chilipepers en snijd ze in ringen. Pel en ontpit de avocado’s en snijd het vruchtvlees in blokjes (à ½ cm). Doe dit alles in een kom en schep om.
3. Giet en spoel de blokjes aardappel af, laat ze uitlekken en doe ze samen met de blaadjes koriander bij de salade. Rasp de limoen en voeg de helft toe. Knijp de limoen erboven uit, druppel er 3 eetlepels extra vergine olijfolie over en breng op smaak met zout en peper.
4. Voeg het krabvlees toe, schep de salade om en strooi de rest van de limoenrasp erover.
Credits Fotografie Davis Loftus; recepten Bart van Olphen; styling Inge Tichelaar.