Koteletjes met lentegroenten

Koteletjes met lentegroenten

Heb je wel eens koteletjes van geit gemaakt? In Italië waar volop geitenkaas gemaakt wordt, wordt natuurlijk ook veel geitenvlees (van de bokjes) gegeten. Geitenzuiglam in het voorjaar, gegrild geitenvlees in de zomer dat met verse kruiden geroosterd wordt boven de barbecue, en in het najaar geitenstoofvlees met een rijke saus waarin een stevige rode wijn gaat. In Nederland ontstaat er ook steeds meer belangstelling voor (biologisch) geitenvlees.

Bereiding

1. Doe de spinazie in een kom en strooi de geroosterde pijnboompitten en de verbrokkelde ricotta erover. Maak een dressing van olijfolie, azijn en de lavendelhoning en giet hem over de salade vlak voordat de koteletten en worteltjes klaar zijn.

2. Zet een pan met ruim water op en kook hierin de worteltjes beetgaar.

3. Klop ondertussen de eieren los  met een garde en doe er wat peper  en zout door. Wentel de koteletjes door het ei en vervolgens door het broodkruim. Verhit een flinke klont boter in een grote steelpan en bak hierin de koteletten zo’n 3 min. aan iedere kant – afhankelijk van de grootte. Ze mogen nog best een beetje roze zijn vanbinnen. Waarschijnlijk heb je geen pan  waar alle 12 koteletten tegelijker tijd in passen, dus bak ze in delen  en houd het eerste deel warm in alufolie of gebruik twee  grote pannen.

4. Giet ondertussen de worteltjes  af en doe ze over in een kom. Schep  ze om met een klontje boter en de fijngehakte peterselie.

5. Leg 3 koteletten op elk bord en serveer met een schijfje citroen,  de worteltjes en de spinaziesalade.

Credits Fotografie Saskia van Osnabrugge  MMV Gianluca (agriturismo La Capuccina ) en Piero (Ristorante ICaffi)

Secondo voor 4 personen

  • 12 koteletten van geitenzuiglam (zie tip)
  • 50 g geroosterd en verkruimeld witbrood
  • 2 eieren
  • 1 bos kleine worteltjes, gewassen, gehalveerd en ontdaan van het loof
  • 250 g wilde spinazie, gewassen
  • handvol pijnboompitten, geroosterd
  • 75 g verse buffelricotta
  • 2 el wittewijnazijn
  • 1 el lavendelhoning
  • handje peterselie, fijngehakt
  • olijfolie
  • 50 g boter
  • peper en zout
  • 1 citroen

TIP: Geitenzuiglam is mals en heeft een hele zachte smaak. De koteletjes kunnen ook vervangen worden door koteletten van Texels zuiglam.


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine