Bibimbap

Intro

Dit is een van de populairste Koreaanse gerechten. Het betekent letterlijk ‘gemengde rijst’ en bestaat uit rijst met een mix van groenten en eventueel vlees.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Voorbereiding: 30-45 minuten, Bereiding: 15 minuten

Specerijen

Voorraadkast:

Sesamspinazie (voor 4 personen)

Sesamtaugé (voor 4 personen)

Spicy gochujangdressing (60 ml)

Bereiding

Sesamspinazie

Breng een grote pan water aan de kook. Blancheer de spinazie 30 seconden, laat de blaadjes uitlekken en knijp het teveel aan water eruit. Meng de overige ingrediënten in een middelgrote kom, voeg de geblancheerde spinazie toe en hussel alles door elkaar. Serveer de spinazie meteen of bewaar hem maximaal 1 week in een luchtdicht afsluitbare bak in de koelkast.

Sesamtaugé

Breng een grote pan water aan de kook. Blancheer de taugé 30 seconden, laat hem uitlekken en knijp het teveel aan water eruit. Meng de overige ingrediënten in een middelgrote kom, voeg de geblancheerde taugé toe en hussel alles goed door elkaar. Serveer de taugé meteen of bewaar hem maximaal 1 week in een luchtdicht afsluitbare bak in de koelkast.

1. Verhit de druivenpitolie in een koekenpan en bak hierin de wortels met wat zout en peper 1-2 minuten. Zet ze opzij. Bak de paprika en courgette op dezelfde manier en zet ze allebei opzij.

2. Verdeel de rijst over 4 kommen, voeg de gebakken groenten, sesamspinazie en sesamtaugé toe en leg er een gebakken ei bovenop. Besprenkel elke kom met 1 theelepel sesamolie.

3. Voor de spicy gochujangdressing: Meng alle ingrediënten in een kleine pot en roer net zolang tot ze goed gemengd zijn. De dressing is 2 weken houdbaar in de koelkast. Sprenkel er zoveel spicy gochujangdressing over als je wilt (hoe meer, hoe pittiger de smaak) en hussel alle ingrediënten voor het serveren nog even goed door elkaar.