Kool uit Goa

Intro

Deze koolsalade met kokos, chili en koriander zit bomvol smaak en staat in een mum van tijd op tafel! 

Ingrediënten

voor 4 personen
• olijfolie
• 2 teentjes knoflook, in plakjes
• 1 rode chilipeper, zonder zaadjes en in ringetjes
• 1 tl komijnzaad
• 4 sjalotjes, gesnipperd
• 1/2 tl kurkuma
• 1 tomaat, gehakt
• 1 witte kool, in reepjes
• handvol gedroogde kokos
• korianderblaadjes en schijfjes limoen, om te serveren

Bereiding



1. Doe een scheut olijfolie in een grote pan. Fruit de knoflook 1 minuut en voeg dan chili, komijn en sjalotjes toe. Laat dit nog 5 minuten fruiten en glazig worden.

2. Voeg de kurkuma, tomaat en 100 ml water toe. Breng het geheel aan de kook, voeg naar smaak zout en peper toe en doe de kool en kokos erbij.

3. Roer alles door, doe het deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat de kool 5 minuten koken tot hij zacht en gaar is. Serveer met koriander en schijfjes limoen.