Kokosrotsjes

Kokosrotsjes

Gek op kokosmakronen? Há, dan gaan we je blij maken. Dit recept voor kokosrotsjes is een typisch gevalletje: superlekker en heerlijk simpel om te maken. Alle reden dus om deze kokoskoekjes op een zondag, woensdag of wat-voor-een-middag-dan-ook uit je oven te toveren.

Bereiding



1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Doe de ingrediënten in een kom en roer ze. Laat dit 10 minuten rusten.

3. Pak met je handen wat beslag en vorm daarmee een hoopje van ongeveer 4 centimeter doorsnede op de bakplaat. Het hoeft niet zo netjes, hoe grilliger de  bovenkant, hoe lekkerder die straks na het bakken is. Het beslag is vrij plakkerig, dat hoort zo.

4. Bak de kokosrotsjes 11­-16 minuten tot ze aan de bovenkant goudbruin zijn. Leg ze direct uit de oven op een rooster en laat ze daar afkoelen.

TIP Je kunt de kokosrotsjes extra smaak geven door bijvoorbeeld de rasp van 1 sinaasappel, de rasp van 2 limoenen of het merg van vanillestokje aan het beslag toe te voegen.

Credits fotografie: Saskia Lelieveld

Voor 20-25 stuks

  • 1 blikje gezoete, gecondenseerde melk (397 gr)
  • 225 gr geraspte kokos
  • snuf zout


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief