Gek op kokosmakronen? Há, dan gaan we je blij maken. Dit recept voor kokosrotsjes is een typisch gevalletje: superlekker en heerlijk simpel om te maken. Alle reden dus om deze kokoskoekjes op een zondag, woensdag of wat-voor-een-middag-dan-ook uit je oven te toveren.
1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Doe de ingrediënten in een kom en roer ze. Laat dit 10 minuten rusten.
3. Pak met je handen wat beslag en vorm daarmee een hoopje van ongeveer 4 centimeter doorsnede op de bakplaat. Het hoeft niet zo netjes, hoe grilliger de bovenkant, hoe lekkerder die straks na het bakken is. Het beslag is vrij plakkerig, dat hoort zo.
4. Bak de kokosrotsjes 11-16 minuten tot ze aan de bovenkant goudbruin zijn. Leg ze direct uit de oven op een rooster en laat ze daar afkoelen.
TIP Je kunt de kokosrotsjes extra smaak geven door bijvoorbeeld de rasp van 1 sinaasappel, de rasp van 2 limoenen of het merg van vanillestokje aan het beslag toe te voegen.
Credits fotografie: Saskia Lelieveld
Voor 20-25 stuks
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.