Kokos rijstpudding uit kameroen

Kokos rijstpudding uit kameroen

Bereiding

Van deze kokos rijstpudding ga je geen genoeg krijgen! Dit is een ideaal recept als je nog wat rijst van het avondeten overhebt, of restjes rijst in de voorraadkast op wil maken. 

1. Verwarm de oven voor op 220 ºC. Doe de rijst in een pan met zo veel water dat zo’n 2 cm onder staat dan de rijst. Breng aan de kook. Laat zachtjes koken tot bijna al het water is geabsorbeerd.

2. Roer de melk en kokosmelk erdoor en laat sudderen tot de rijst gaar is. Roer de suiker erdoor en laat oplossen.

3. Schenk het mengsel in een ronde vorm (ø circa 25 cm, diepte 5–7 cm). Zet de vorm op een bakplaat en bak hem zo’n 20 min. in de oven.

4. Rooster het kokos in een droge pan.

5. Laat de pudding 10 min. afkoelen en serveer met het kokos en de vruchten.

6–8 personen
• 250 g puddingrijst
• 400 ml melk
• 400 ml kokosmelk
• 100 g fijne kristalsuiker
• handvol kokosvlokken
mango, in blokjes
• passievruchten, uitgelepeld


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine