Van deze kokos rijstpudding ga je geen genoeg krijgen! Dit is een ideaal recept als je nog wat rijst van het avondeten overhebt, of restjes rijst in de voorraadkast op wil maken.
1. Verwarm de oven voor op 220 ºC. Doe de rijst in een pan met zo veel water dat zo’n 2 cm onder staat dan de rijst. Breng aan de kook. Laat zachtjes koken tot bijna al het water is geabsorbeerd.
2. Roer de melk en kokosmelk erdoor en laat sudderen tot de rijst gaar is. Roer de suiker erdoor en laat oplossen.
3. Schenk het mengsel in een ronde vorm (ø circa 25 cm, diepte 5–7 cm). Zet de vorm op een bakplaat en bak hem zo’n 20 min. in de oven.
4. Rooster het kokos in een droge pan.
5. Laat de pudding 10 min. afkoelen en serveer met het kokos en de vruchten.
6–8 personen
• 250 g puddingrijst
• 400 ml melk
• 400 ml kokosmelk
• 100 g fijne kristalsuiker
• handvol kokosvlokken
• mango, in blokjes
• passievruchten, uitgelepeld
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.