Kokos-currysoep

Kokos-currysoep

Groente- en fruitpulp die we overhouden van een vers sapje uit de sapcentrifuge gooien we vaak weg. Althans, deden! Want we leerden dat pulp boordevol vezels zit die je als een voedzame, spannende vervanger kunt gebruiken van broodkruim, peulvruchten of noten in allerlei gerechten. Dit recept voor een kokos-currysoep is daar het perfecte voorbeeld van. Bonus: we geven je nog een lekker saprecept voor een wortel-pompoen-muntsmoothie.

Bereiding

Wortel-pompoen-muntsmoothie

1. Doe alle ingrediënten in de sapcentrifuge en pers ze op de hoogste stand. Bewaar de pulp voor de kokos-currysoep

Kokos-currysoep

1. Kook 2 liter water en doe de mihoen in een hittebestendige kom. Schenk het kokend water erover en laat  4 minuten staan. Doe het over in een vergiet en spoel af met koud water. Zet apart.

2. Verhit de olie in een soeppan op laag vuur en bak de knoflook samen met de pulp ongeveer 5 minuten.

3. Doe de currypasta bij het mengsel en bak 2 minuten mee. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook op middelhoog vuur. Draai het vuur lager en laat 15 minuten zachtjes koken.

4. Voeg de kokosmelk, vissaus en mihoen toe en verhit 3-4 minuten.

5. Knijp de limoen uit boven de pan, voeg wat peper en zout toe. Serveer met de bosui en partjes limoen.

Credtis Fotografie Rob van der Vet; Styling Esther de Munnik; Recepten, foodstyling en productie Ingmar Niezen

Voor 4 personen

  • 200 g mihoen
  • 4 el zonnebloemolie
  • 3 tenen knoflook, gepeld, in plakjes
  • 375 g groente- en fruitpulp van de wortel-pompoen-muntsmoothie (zie recept hieronder)
  • 2 el rode Thaise currypasta
  • 400 ml groentebouillon (vers of van een blokje)
  •  400 ml kokosmelk
  • 2 el Thaise vissaus
  • 1 limoen, in partjes, plus extra
  • 2 bosuien, in ringetjes, voor erbij

Wortel-pompoen-muntsmoothie

Voor 750 ml

  • 250 g wortels
  • 2 oranje of gele paprika’s
  • 100 ml vers sinaasappelsap
  • stukje gemberwortel (à 2 cm)
  • blaadjes van 4 takjes munt
  • klein bosje koriander

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine