De ingrediënten en ideeën voor dit gerecht borrelden als vanzelf op vanuit de diepste krochten van mijn brein. Ze vonden elkaar, raakten met elkaar in gesprek, realiseerden zich dat ze samen sterk waren en openden de aanval op mijn frontale hersenkwab. Ik geloof zelfs dat ik ervan wakker schrok. Het is inmiddels zelfs een van de weinige recepten waar ik tijdens het koken niet meer mee improviseer om het te verbeteren. Het werkt gewoon perfect en is waanzinnig lekker.
1. Meng de ingrediënten voor de marinade in een grote bak met deksel, leg de kipvleugeltjes erin en masseer de marinade er goed in***. Dek de bak af en zet hem in de koelkast.
2. Probeer dit gisteren te doen, of in elk geval vanmorgen, of op z’n allerlaatst een uur geleden. Hoe langer hoe beter.
3. Verwarm de oven wanneer je zover bent voor tot 160 °C hetelucht / 180 °C elektrisch.
4. Haal de vleugeltjes uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
5. Meng het kerriepoeder, paprikapoeder, zout en de kokosrasp en panko in een grote kom.
6. Geef de vleugeltjes een jasje door ze door dit kruimelige mengsel te halen en leg ze op een grote met bakpapier beklede bakplaat.
7. Geef ze wel een beetje de ruimte zodat ze gelijkmatig bruin worden. Bak ze 40 minuten en keer ze halverwege een keer om.
***Ik draag altijd afwashandschoenen (die ik dus nooit gebruik tijdens de afwas) om het echt grondig aan te pakken. Spoel ze na gebruik goed af en gooi ze in de was, of doe er gewoon een keer de afwas mee. Het is niet noodzakelijk, maar de kurkuma kan flinke vlekken veroorzaken (en je handschoenen een beetje trumpesk maken).
Voor 6 personen
Marinade
Optioneel
*Als je geen panko zonder palmolie kunt vinden en echt niet bij die misdaad betrokken wilt zijn, kun je ook 2 eetlepels rijstolie in gewoon paneermeel wrijven.
**Eventueel te vervangen door gedroogd spul, al dan niet in poedervorm. Ik gebruik het liefst verse waar, maar het zal het recept niet compleet verpesten.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.