Koekjes van quinoa & bloemkool

Intro

Zien ze er niet geweldig uit, deze quinoakoekjes met bloemkool? Van de bloemkool maak je een kruimelig mengsel, dat je mengt met gekookte quinoa en waar je vervolgens koekjes van bakt. Lekker als borrelhap of als bijgerecht en hartstikke gezond!

Ingrediënten

Voor 12 koekjes

Bereiding

1 Doe de quinoa met 500 ml water en zout in een middelgrote pan. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 15 minuten zacht koken tot de kleine staartjes van de quinoazaadjes zichtbaar zijn. Giet overtollig water af en zet weg om af te laten koelen.

2 Doe de bloemkool in een keukenmachine en mix tot de inhoud op rijstkorrels lijkt. Schep in een kom, samen met de quinoa en de andere ingrediënten. Meng alles goed. Zet 30 minuten in de koelkast om harder te laten worden.

3 Vorm met je handen 12 koekjes van het mengsel. Verwarm de ghee of olie in een koekenpan op middelhoog tot hoog vuur. Leg er 4 koekjes tegelijk in en bak ze 3-4 minuten of tot ze goudbruin zijn. Keer voorzichtig om en bak de andere kant 2-3 minuten. Bak zo alle koekjes. Laat uitlekken op keukenpapier. Dien warm of koud op.

*PS, als je geen wilde knoflook hebt, kun je ook spinazie gebruiken.

 

Dit is een recept van Green Kitchen Stories, die je onder andere kunt kennen van hun kookboek ‘The Green Kitchen’ (€ 24,95, Becht).