Knoflook-dragon garnalen

Knoflook-dragon garnalen

Op zoek naar een variatie op garnalen in knoflook? Look no further! Deze garnalen met knoflook en dragon doen het op iedere borrel fantastisch – vaak zijn ze bij ons als eerste op. Het is slim om de knoflook van tevoren voor te bereiden, zodat je als je ze wilt serveren nog maar een kleine tien minuten bezig bent. Of naja, de oven dan, want jij hoeft echt bijna niets te doen!

Ingredienten

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de knoflook op een bakplaat, druppel er olie over en rooster 30 minuten. Haal de knoflook uit de oven en verhoog de temperatuur naar 220°C.

2. Knijf de teentje knoflook uit hun velletje en wrijf ze in een kom tot een gladde massa. Voeg boter, dragon, chilivlokken en zout en peper toe en meng alles. Leg de garnalen op een bakplaat, verdeel de knoflookboter erover en zet 6-8 minuten in de oven of tot ze gaar zijn.

4 personen

  • 1 bol knoflook, ongepeld
  • 1 el olijfolie
  • 60 g roomboter, zacht
  • 1 bosje dragon, fijngehakt
  • 1 tl gedroogde chilivlokken
  • zeezout en grof gemalen zwarte peper
  • 12 grote rauwe garnalen, opengeklapt, met hele staart

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief