Knodel – Duitse bitterballen

Intro

Als je gek bent op bitterballen, dan ga je de Duitse variant waarschijnlijk ook lekker vinden. Deze look alikes worden gemaakt van aardappeldeeg en gevuld met allerlei soorten vlees of gevogelte. Je rolt ze door ei en paneermeel om ze vervolgens lekker knapperig te frituren. Wil je een gezondere variant? Je kunt ze ook koken in water met wat zout op een laag vuurtje.

Ingrediënten

Voor 20 bitterballen. Bereiding: 35 minuten + 2-3 uur koelkasttijd


Ook nodig: een keukenmachine, frituur, pasticfolieExtra: 2 geklutste eieren, paneermeel

 

Bereiding1. Meng de aardappels met maizena, bloem, griesmeel, ei, gesmolten boter, peper en zout tot een zacht deeg. Maak hiervan een rol, wikkel deze in plasticfolie en leg 2 tot 3 uur in de koelkast.

2. Bak de uitjes en de knoflook in olie en meng met de restjes gaar vlees, nootmuskaat en peterselie in een keukenmachine en maal het tot gehakt.

3. Vorm met de hand ongeveer 20 balletjes en zet ze afgedekt in de koelkast. Snijd 20 plakjes uit de deegrollen en druk deze plat. Leg de aardappelplakken om de vleesballetjes en druk ze goed aan. Rol met de hand mooie ronde knödeltjes.

4. Haal de balletjes door het geklutste ei en dan door het paneermeel en frituur ze 5-5 minuten op 170ᵒC.

Je hoeft de knödels niet te frituren, je kunt ze ook (ongeveer) 10 minuten koken in zout water op een zacht vuurtje.Heb jij onze blog over Zuid-Tirol al gelezen? Daarin vind je nog veel meer leuke foodtips uit deze mooie regio.


Dit recept is afkomstig uit: Alpenkookboek – Liesbeth Willemars & Elisabeth Greve

Bestel het boek nu via www.alpenkookboek.nl