Dit knapperige gerecht met ei eet je als voorgerecht of als hoofdgerecht. De chilipepertjes en oestersaus geven het ei een echte pittige smaak. Serveer met een frisse komkommersalade.
1 Verhit de olie in een wok op hoog vuur. Als-ie lichtjes begint te bruisen, breek je de eieren een voor een boven een kopje en giet je ze voorzichtig in de olie. Frituur ze 1 min. of tot ze onderop gestold zijn, en lekker krokant; de eidooiers moeten nog een beetje vloeibaar zijn.
2 Leg de eieren met een schuimspaan op keukenpapier, laat ze uitlekken en schep ze op een schaal. Besprenkel ze met de oestersaus en bestrooi ze met witte peper, lente-uitjes en chilipeper. Druppel de sojasaus erover en eindig met het sesamzaad. Serveer meteen.
Per portie 319 kcal, 26,3 g vet (5 g verzadigd), 16,5 g eiwit, 3,2 g koolhydraten, 1,2 g suikers
4 personen (voorgerecht) of 2 personen (hoofdgerecht)
• 1 liter slaolie
• 4 eieren
• 1 el oestersaus
• snuf witte peper
• 6 lente-uitjes, fijngesneden
• 1–2 rode rawits (scherpe chilipepertjes), fijngesneden
• scheutje donkere zoutarme sojasaus
• 1 el sesamzaad
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.