Kletskoppen met tijm & citroen

Intro

Wijn-spijs-combinaties zijn geliefd, maar hoe zit het met bier en spijs? Is daar net zoveel mee mogelijk? ‘Jazeker,’ vertelt bierconsulent Derek Walsh enthousiast, ‘minstens tien keer zoveel! Wees welkom in de wondere wereld van speciaalbier en bijpassende gerechten.’ Dat maakt ons nieuwsgierig: wat zou jij serveren bij deze kletskoppen met tijm en citroen? Een biertje of toch een dessertwijn? We zouden zeggen: neem de proef op de som, laat je adviseren door de bier- en wijnexpert in de winkel én laat het ons weten! 

Ingrediënten

Voor 20 stuks 

Bereiding1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Roer in een kom de boter zacht met het citroenrasp, de tijm en melk. Voeg beide suikers, het zout, de bloem, kaneel en amandelen toe en meng alles snel tot een glad deeg. Leg het deeg een uur in de koeling te rusten.

2. Verdeel het deeg in 20 gelijke balletjes en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier met 5 cm tussenruimte. Druk de balletjes iets plat en bak ze 7 minuten in de oven.  De koekjes moeten dan diepbruin gekleurd zijn.

3. Haal het bakpapier van de bakplaat en laat de kletskoppen afkoelen tot ze stevig zijn. Als ze niet krokant zijn na het afkoelen zijn ze niet lang genoeg gebakken. Doe ze in dat geval nog even terug in de oven.

Credits Recepten Eke Mariën Fotografie Jeroen Niezen