Kippendij met duck sauce

Kippendij met duck sauce

Duck sauce wordt natuurlijk helemaal niet gemaakt van eend, maar is gewoon heel lekker mét eend, en Aziatisch ook nog. Hoisin, knoflook en sesamolie, je enige zorg is dat de kip goed wordt gegaard.

Bereiding

1. Verwarm olie in een grote koekenpan en laat hier kort de knoflook in bakken.

2. Voeg hoisinsaus, sesamolie en kippenbouillon toe, meng goed en laat tegen de kook komen. Laat 1/3 van de hoeveelheid duck sauce indampen. Laat afkoelen.

3. Marineer de kippendijen een avond, nacht en morgen in de saus, laat uitlekken en gril om en om krokant. Begin te grillen op de velkant en laat doorgaren op de vleeskant. Leg ze eventueel aan de zijkant van de grill als het te hard gaat en gaar door tot een kerntemperatuur van 72 °C.

4. Lak tijdens het grillen regelmatig met en kwastje wat duck sauce over de kip.

Dit recept komt uit het boek ‘Simple smart BBQ’ van Julius Jaspers (Carrera Culinaire, € 29,99).

Voor 6 personen, voorbereiding 30 minuten, marineren 18 uur, afmaken 35 minuten:

  • 75 ml zonnebloemolie
  • 10 tenen knoflook, schoon en geperst
  • 225 ml hoisinsaus
  • 75 ml sesamolie
  • 150 ml kippenbouillon
  • 12 kippendijen, ontbeend

Benodigdheden barbecue met een temperatuur van 180 °C | vuur, indirect


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief