Voor deze soep wordt maar de helft van de biologische kip gebruikt – bewaar de rest als beleg op broodjes of doe in een salade. Serveer de kippensoep met een simpele salsa verde.
1 Leg de kip in een grote, diepe pan, giet er ruim koud water bij en voeg het bouquet garni, de prei, ui, peperkorrels en een flinke snuf zeezout toe.
2 Breng het water aan de kook op hoog vuur en draai het vuur laag; laat de kip dan 1–1½ uur zachtjes koken, tot het kippenvlees gaar is en van het bot loslaat; schuim tussentijds geregeld het oppervlak af.
3 Doe de kip over op een snijplank; laat de bouillon op het vuur staan. Verdeel het kippenvlees met twee vorken in stukjes; houd zolang apart.
4 Kook de aardappels 10 minuten in de bouillon, of tot ze bijna gaar zijn. Roer dan de spaghetti, doperwten, asperges, boerenkool, courgettes en mais erdoor; verhit ze 8–10 minuten
mee, of tot ze al dente zijn.
5 Maak intussen de salsa verde. Stamp de knoflook met het basilicum en wat zeezout in een vijzel en stamper tot een dikke pasta; roer er wat olijfolie door om er een saus van te maken. Voeg zout en peper naar smaak toe.
6 Roer de helft van stukjes biologische kip (of alle stukjes als je gewone kip gebruikt) door de soep en verwarm ze 1–2 minuten mee. Schep de soep in dan in kommen en serveer met de kruiden en wat salsa verde.
Per portie 394 kcal, 10,9 g vet (2,3 g verzadigd), 32,4 g eiwit, 44,3 g koolhydraten, 11,2 g suikers
Psst…
Op zoek naar meer soeprecepten?
Zo maak je super-soepen!
8 personen
• biologische kip van 2-2,5 kg (of standaardkip van 1,5 kg)
• 4 takjes van elk: tijm, rozemarijn en bladpeterselie, samengebonden tot een bouquet garni
• 4 preien, grof gesneden
• 2 uien, grof gesnipperd
• 10 peperkorrels
• 250 g nieuwe aardappels, grote exemplaren gehalveerd
• 220 g gedroogde spaghetti, in stukjes gebroken
• 140 g verse doperwten
• 18 dunne groene asperges, gesneden
• 250 g boerenkool, in stukjes gescheurd
• 3 kleine gele en 3 groene courgettes, in de lengte gehalveerd, in stukjes gesneden
• korrels van 3 maiskolven
• klein bosje van elk: basilicum, munt en dragon, blaadjes eraf gerist, voor erbij
• ½ bosje dille, voor erbij
Simpele salsa verde
• 4 tenen knoflook
• 20 basilicumblaadjes
• extra vergine olijfolie
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.