Voor 6 personen
Voorbereiding: 15 minuten; Marineren: 3 uur; Afmaken: 30 minuten
Temperatuur: 180 graden; Vuur: indirect
1. Maal de helft van de munt met olijfolie, tijm, chili, tomatenpuree en paprika fijn tot een marinade in de keukenmachine en breng op smaak met zout en peper.
2. Meng het kippendijvlees met de marinade en laat 3 uur marineren.
3. Haal het kippendijvlees uit de marinade, laat uitlekken en rijg aan roestvrijstalen satépennen tot kebabs.
4. Gril de kebabs rondom in een kwartier krokant en gaar.
5. Serveer met het restant van de munt en met de crème fraîche.
* Crème fraîche met bosui en bieslook, meng 250 ml crème fraîche met 100 ml Japanse mayonaise, 3 gesneden bosuitjes, 12 stengels gesneden bieslook, 1 teen geperste knoflook en laat een uur staan. Breng op smaak met zout en peper en eventueel nog een druppie citroensap.