Kipfilet met rode cacaosaus

Intro

Tess Ward: ‘Mager vlees zoals kipfilet vraagt om uitgesproken smaakcombinaties. Deze saus met cacao is daar een supervoorbeeld van, en nog redelijk gezond ook!’ Om gezond te zijn hoef je geen dieet te volgen, vindt Tess. ‘Het perfecte dieet bestaat niet. Als je de hele week gezond hebt gegeten, trakteer jezelf dan in het weekend op een heerlijke homemade burger. Eet lekker met vrienden en familie – de leukste herinneringen ontstaan aan tafel!’

Ingrediënten

Voor 2 personen


Sesamkoekjes 


Rode cacaosaus

Bereiding1. Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng voor de koekjes sesamzaad en honing in een kom en voeg wat zout toe. Stort  het mengsel op de bakplaat en spreid het in een dunne, gelijkmatige laag uit.

2. Bak het mengsel in 10 minuten goudbruin. Let op dat het niet verbrandt. Laat afkoelen en breek de plak in stukjes.

3. Leg de kipfilets met zoveel bouillon in een pan dat ze onderstaan. Breng aan de kook, zet vuur laag, plaats het deksel op de pan en laat 8 minuten zachtjes koken. Haal de kipfilets eruit en houd ze warm. Bewaar de bouillon (gekoeld zo’n twee dagen houdbaar).

Rode cacaosaus
1. Smelt de kokosolie en bak de komijn en het paprikapoeder al roerend een paar minuten tot ze gaan geuren. 

2. Bak de ui en knoflook 5 minuten mee. Doe de tomaten erbij, bak ze 5 minuten mee en breng op smaak met zout en peper.

3. Pureer het geheel met de koriander, dadel, cacao, cashewnotenpasta, het limoensap en 2 eetlepels water op de hoogste stand in een blender. Voeg meer water toe om de gewenste dikte te krijgen.

4. Serveer de kip met de rode cacao saus, koekjes, korianderblaadjes en de rijst.

Credits Recepten Tess Ward  Fotografie Columbus Leth