Kipdrumsticks in kokossaus

Kipdrumsticks in kokossaus

Ajam besengek, ofwel geurige kipdrumsticks in kokossaus. Het is een typisch Indisch gerecht waar je hartje sneller van gaat kloppen. Kun je bepaalde ingrediënten niet in de supermarkt vinden? Breng eens een bezoekje bij de toko of Surinaamse speciaalzaak – dan heb je niet alleen je boodschappen te pakken, het is ook nog eens een leuk uitje. Maar voor we teveel afdwalen, terug naar dit recept. Kunnen we je overhalen als we zeggen dat deze heerlijk malse kip met geurige kokossaus onweerstaanbaar is?!

Ingredienten

1. Bestrooi de drumsticks met zout en leg ze in een schaal met het citroensap. Laat ze 1 uur marineren.

2. Verhit de olie in een braadpan en bak de drumsticks rondom in 10 minuten goudbruin.

3. Maal rode ui, ui, lombok en kruiden fijn in een vijzel. Haal de kipdrumsticks uit de pan. Schenk bijna alle olie uit de pan en bak het uienmengsel in de pan glazig. Voeg de salamblaadjes en de stukken sereh toe en bak ze even mee.

4. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en schenk ketjap, kokosmelk en overgebleven marinade erbij. Breng op smaak met suiker. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken. Leg de kipdrumsticks in de saus en laat ze zachtjes 30 minuten koken.

Voor 4-6 personen
Bereidingstijd: 1 uur marineren + 45 minuten bereiden

  • 8 kipdrumsticks
  • zout
  • 4 eetlepels citroensap
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode lombok, in de lengte opengesneden en zaadjes verwijderd
  • ketoembar, djintan en laos, 1 theelepel van elk
  • 2 salamblaadjes
  • 3 serehstengels, gepeld en in stukken gesneden
  • 1 bouillonblokje
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel suiker

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief