1. Meng de bloem met zout, peper en de piment d’espelette. Wentel de hele kip of de stukken door de gekruide bloem.
2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote, hoge pan en bak de stukken kip rondom goudbruin. Zet apart.
3. Veeg de pan schoon, verhit de rest van de olie en fruit de uiringen op een laag vuur in zo’n 3 minuten zacht. Voeg knoflook en paprika toe en bak ze 5 minuten mee, tot ze zacht zijn. Voeg de wijn toe en laat deze bijna volledig inkoken, roer dan de stukjes tomaat er door.
4. Doe de kip terug in de pan. Voeg de bouillon, tijm en laurierblaadjes toe, en laat afgedekt 45 minuten zachtjes koken. Voeg citroensap en peterselie toe, proef en voeg naar smaak nog wat piment d’espelette en zout toe.
Per portie 989 kcal, 62,6 g vet (15,6 g verzadigd), 76 g eiwit, 25,4 g koolhydraten, 16,4 g suikers
Fotografie Maja Smend
4–6 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.