Bak het kaneelstokje, de kardemom en laurier ongeveer 1 minuut in de olie, om de smaken vrij te laten komen. Roer de kip, gember, knoflook, ui, chilipeper en kurkuma erdoor. Bak ze 3–5 minuten, tot de geuren vrijkomen en de stukjes kip bruin beginnen te worden. Voeg dan de tomatenpuree en bouillon toe. Breng dit alles aan de kook en laat het 10–15 minuten zachtjes stoven, of tot de stukjes kip gaar zijn en de saus is ingedikt. Voeg de aardappels toe en verhit ze mee, voeg vervolgens de kaneel en laurier toe en serveer met chapati’s of rijst.
4 personen
• 1 kaneelstokje
• 5 kardemompeulen, gekneusd
• 1 laurierblaadje
• 2 el arachideolie
• 2 kipfilets, in blokjes
• stukje gember van 3 cm, geraspt
• 3 tenen knoflook, geperst
• 1 ui, gesnipperd
• 1 rode chilipeper, fijngesneden
• ½ tl kurkuma
• 1 el tomatenpuree
• 300 ml kippenbouillon
• 3–4 gekookte aardappels, in stukjes
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.