12-14 personen
1. Meng het zout, de suiker en het sinaasappelsap in een kom. Leg 2 vellen plasticfolie, zo groot dat de kingfish er helemaal op past, op een schoon werkvlak en verdeel er de helft van het zoutmengsel over.
2. Leg de vis erop, met de huidzijde naar beneden, strooi de munt erover en leg de plakken citroen en sinaasappel erop. Dek af met de andere helft van het zout mengsel en rol stevig in plasticfolie. Leg in een diepe braadslede, doe er een kleine braadslede op en verzwaar die. Zet 48 uur in de koelkast en keer de vis elke 12 uur. Haal daarna de vis uit het plasticfolie en veeg het zout er met keukenpapier af. Gooi de plakken citroen en sinaasappel weg. Snijd de vis met een dun, scherp mes in dunne plakken en zet apart.
3. Meng voor de zoetzure radijs de azijn, het citroensap en de suiker in een kom tot de suiker is opgelost. Voeg de radijs toen en laat 5 minuten staan. Leg de extra plakken sinaasappel op de vis, plus de zoetzure radijs, de extra munt en de korianderblaadjes en taugé.
Wist je dat…
Kingfisch is een makreelachtige vis, bomvol omega 3- en omega-6 vetzuren – maar liefst 50% meer dan in zalm!
Credits recepten: Donna Hay.