Garnering: Citroenzest
Passievruchtsiroop:
1. Schenk de Disaronno, gin, het citroensap, de Campari en passievruchtsiroop in een shaker tin.
2. Vul de shaker tin met ijsblokjes en shake hard.
3. Vul een rocksglas met crushed ijs.
4. Strain de cocktail in het glas.
5. Garneer met een citroenzest door de zest in de vorm van een haaienvin te snijden. Steek de citroenvin in het midden van het glas en dash er wat cranberrybitters bovenop zodat het lijkt op een echte shark attack.
Passievruchtsiroop
Halveer 3 passievruchten en lepel de zaadjes eruit. Verhit 500 g kristalsuiker, 250 ml water en de passievruchtzaadjes in een pannetje op middelhoog vuur, maar laat het niet koken. Roer tot de suiker is opgelost en laat afkoelen. Zeef de siroop. Meng met 50 ml vodka en roer goed door. Bewaar maximaal 3 maanden in een afgesloten fles in de koelkast. Laat voor een non-alcoholische cocktail de vodka achterwege. De siroop is dan beperkt houdbaar.