Mogen we even je aandacht voor deze killer cocktail? Een lust voor het oog en een engeltje voor de tong. In de zomer een hit, maar ook perfect om even je gedachtes in de wintermaanden op standje zomer te zetten – hállo festivalfeestjes, zwoele avonden, strandvakantie…
1. Schenk de Disaronno, gin, het citroensap, de Campari en passievruchtsiroop in een shaker tin.
2. Vul de shaker tin met ijsblokjes en shake hard.
3. Vul een rocksglas met crushed ijs.
4. Strain de cocktail in het glas.
5. Garneer met een citroenzest door de zest in de vorm van een haaienvin te snijden. Steek de citroenvin in het midden van het glas en dash er wat cranberrybitters bovenop zodat het lijkt op een echte shark attack.
Passievruchtsiroop
Halveer 3 passievruchten en lepel de zaadjes eruit. Verhit 500 g kristalsuiker, 250 ml water en de passievruchtzaadjes in een pannetje op middelhoog vuur, maar laat het niet koken. Roer tot de suiker is opgelost en laat afkoelen. Zeef de siroop. Meng met 50 ml vodka en roer goed door. Bewaar maximaal 3 maanden in een afgesloten fles in de koelkast. Laat voor een non-alcoholische cocktail de vodka achterwege. De siroop is dan beperkt houdbaar.
Garnering: Citroenzest
Passievruchtsiroop:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.