2 personen
• 2 blikjes kikkererwten (a 400g), uitgelekt en afgespoeld
• 3 el olijfolie
• 1 tenen knoflook, gepeld en gehakt
• 1 gedroogde chipotle-peper, gesneden
• 2 el tomatenpuree
• 150 ml hete kippen- of groenteboullion.
• 2el gehakte bladpeterselie
• stokbrood, voor erbij
Deze simpele kikkererwtenstoof staat binnen no-time op tafel en is ideaal wanneer je bijvoorbeeld voor een grote groep kookt. De chilipeper geeft lekker veel pit aan het gerecht. Vervang de kippenboullion voor een groentevariant als je er een vegetarische stoofpot van wilt maken.
1. Verwarm de oven voor op 200°c
2. Rooster de kikkererwten 10 minuten op een bakplaat in de oven
3. Bak ondertussen de knoflook en chili 3 minuten in de olie
4. Voeg de overige ingredienten, plus zout en peper toe
5. Verhit alles 5 minuten, tot het vocht is ingekookt. Eet met stokbrood.