Kikkererwten-quiche met rode biet en feta

Intro

Deze glutenvrije quiche met krokante bodem van kikkererwten en havermout flans je makkelijk in elkaar. Deze vegetarische variant gevuld met onder andere rode biet en feta is perfect voor een dagje eten zonder vlees! Je kunt hem 's avonds eten of serveer kleine puntjes als hartige snack bij de borrel! En als er wat overblijft is dat wat mij betreft zeker geen straf: de leftovers doen het perfect in je lunchbox de volgende dag!  

Ingrediënten

Voor 1 quiche.

Vulling:

Bodem:

Bereiding

Vulling:
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2. Leg de bieten op een bakplaat. Bak ze ongeveer 45 minuten in het midden van de oven of tot ze zacht zijn (ze kunnen tegelijk met de quichevorm gebakken worden; zie het recept voor de quichebodem). Laat ze daarna afkoelen en schil ze dan. Snijd de bieten doormidden.

3. Verhoog de temperatuur van de oven tot 225 °C.

4. Verdeel de helft van de bieten, ui en boerenkool over de quichebodem.

5. Klop yoghurt, eieren, honing, kaas, rozemarijn, zout en peper in een kom. Giet het beslag in de quichevorm.

6. Doe nu ook de overgebleven bieten, ui en boerenkool in de vorm. Kruimel de feta eroverheen.

7. Bak de quiche 20-25 minuten in het midden van de oven of totdat de quiche een mooie kleur heeft gekregen. 

Bodem:
1. Giet de kikkererwten af, spoel ze en laat ze goed uitlekken.

2. Doe de havermout in een keukenmachine en maal tot een fijn meel.

3. Voeg kikkererwten, olie en zout toe. Mix het tot een glad deeg.

4. Duw het deeg met de hand in een ingevette vorm met een diameter van ongeveer 24 cm. Zorg ervoor dat de bodem niet te dun wordt en dat er een opstaande rand is. Gebruik een op maat geknipte strook aluminiumfolie om de rand aan de binnenkant te verstevigen zodat hij niet inzakt.

5. Zet de vorm ongeveer 30 minuten in de koelkast.

6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

7. Bak de quichebodem ongeveer 30 minuten in het onderste gedeelte van de oven. Laat hem afkoelen voordat je de quiche vult en afbakt.