Kikkererwten & paprika’s

Intro

Deze heerlijke maaltijdsalade – die zo vanuit de oven op tafel kan worden gezet – is supermakkelijk om te maken en je hebt daarna vrijwel geen afwas! De hartige smaken in combinatie met de spicy dressing maken van deze salade ultiem, in groenten verpakt, comfortfood.

Ingrediënten

VOOR DE CHILI-TAHINDRESSING:

VOOR HET SERVEREN:

Bereiding

1 .Verwarm de oven voor tot 190 °C. Leg de paprika’s, uien, kikkererwten en knoflook in een ovenschaal (of op een bakplaat) die je zo vanuit de oven op tafel kunt zetten. Voeg de olijfolie,

paprikapoeder, oregano, chilivlokken en wat zout en peper toe; schep alles goed om.

2. Rooster de groenten 20 minuten in de oven, schud ze dan even om en zet ze opnieuw 20 minuten in de oven.

3. Maak ondertussen de dressing. Verwarm alle ingrediënten in een steelpannetje op laag vuur.

4. Roer alles goed door en laat de saus lekker doorwarmen. Ik houd van een vrij dikke dressing, dus 3 eetlepels water is meestal voldoende voor mij. Als je zelf van een dunnere dressing houdt, voeg dan iets meer water toe – niet meer dan 1 theelepel tegelijk.

5. Wanneer de groenten allemaal heerlijk zacht zijn met krokante randjes, haal je ze uit de oven. Laat ze enkele minuten afkoelen en roer dan de spinazie en rucola erdoor. Besprenkel alles met een beetje dressing en geef de rest er in een apart schaaltje bij. Garneer het geheel met verse kruiden en nog wat extra chilivlokken.